نکاتی برای پخت غذای سالم ، آشنایی با مواد غذایی از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است که می تواند از به وجود آمدن مشکلات خطرناکی همانند سرطان و بیماری های گوارشی جلوگیری نماید .
از جمله این موارد شامل :
بهتر است برای پخت غذا از نمک ید دار و تصفیه شده به کارببرید و برنج را به صورت کته درست نمایید تا مواد مغزی آن با آبکش کردن از بین نرود . سعی کنید تا آن جایی امکان دارد غذاها را سرخ نکنید . در شرایطی که مجبور هستید ، از روغن سرخ کردنی مخصوص به کار ببرید . همینطور تا جایی که امکان دارد از دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد غذایی مصرف کنید . از غذاهای کم چرب استفاده نمایید به عنوان مثال : پوست و چربی مرغ را قبل از پخت غذا جدا کنید .
خوردن غذاهای آب پز و کبابی خیلی بهتر از غذاهای پر چرب است . حین استفاده از انواع گوشت و مرغ ها در هنگام پخت اطمینان پیدا کنید که حتما حتما بپزند تا از انتقال بیماری ها جلوگیری شود .
اگر قصد پخت و مصرف کباب کوبیده را دارید از گوشت کم چرب به کار ببرید و دقت کنید که کلیه ی قسمت های آن به شکل یکنواخت بپزد .
از آنجایی که سبزی ها عامل پیشگیری و نقش بسزایی را در برابر بیماری هایی همانند : قلب و عروق ، سرطان ، بیماری های گوارشی و ... را ایفا کرده است . با توجه به نقش مهمی که نمک در افزایش فشار خون را دارد پس باید از مقدار بسیار اندکی در پخت غذا از آن استفاده کرد . به هیچ عنوان غذایی همانند آب گوشت را پر چرب ننمایید .
برای درست کردن سبزیجات ابتدا آب را بجوشانید و بعد سبزی ها را در آن بریزید . دقت کنید که سبزی ها را خیلی هم نباید جوشاند زیرا با جوشاندن سبزی های به مقدار زیاد ویتامین سی موجود در سبزی نیز از بین می رود . همچنین سبزی ها را در حین خرد کردن خیلی خرد و له نکنید زیرا با له کردن آن ها مواد مغذی موجود در آن ها نیز از بین می رود .
قبل از استفاده از کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و به مدت 10 -5 دقیقه آن را در حین هم زدن بجوشانید . از کشک های کم نمک استفاده کنید .
تخم مرغ ها را حتما قبل از پخت بشورید . برای سرخ کردن مواد غذایی از ظرف های نچسب به کار ببرید .