اهمیت پخت غذا در خانه

اهمیت پخت غذا در خانه ، در دنیای امروز با توجه با به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و بزرگ شدن سایه‌ ی زندگی ماشینی برای زندگی افراد جامعه ، اتفاقاتی را مشاهده می کنید .

که به تدریج بعضی از ابعاد زندگی همانند سلامتی را تحت تأثیرقرار می دهد و اتفاقاتی ناخوشایند پیش می آید . پیش آمد زندگی های ماشینی در رابطه با سلامت افراد جامعه ، کم شدن فعالیت فیزیکی ، زیاد شدن اضافه وزن ، چاقی و بیشتر شدن خطر خیلی از بیماری های مزمن است اما یکی دیگر از تاثیر های مضر افتادن در گرداب تکنولوژی و ماشین‌های هوشمند ، کم شدن کیفیت وعده‌های غذایی می باشد . 

 

غذای خانگی رقیب ندارد :


در دنیای امروز مشاهده می کنید که تهیه‌ی وعده غذایی در آشپزخانه خانه ها بسیار کم شده و در عوض آشپزخانه‌های رستوران‌ها و تهیه غذاهای بیرون بسیار پر رونق شده اند .
با مقداری دقت به خیابان‌ها و کوچه‌های محل زندگی می‌توان این موضوع را به راحتی فهمید که اندازه فست فودها و مرکز های تهیه غذا نسبت به گذشته بیشتر شدند .
به کار بردن غذاهای حاضری به مقداری رسیده که در دنیای امروز سرمایه‌گذاری در این صنف را یک امر مطمئن و سودآور می شناسند ، زیرا می‌دانند خواسته ی مردم در این زمینه رو به بیشتر شدن است ؛ اما اگر از نظر بهداشت جسمی و روانی نگاه نمایید می فهمید که این دلیل می‌تواند ضررهای زیادی را با خود به همراه دارد . از نظر روانی ، کارشناسان به اهمیت طبخ وعده غذایی در منزل و اثر آن بر سلامت روحی خانواده بسیار تاکید نموده اند . همینطور از نظر سلامت جسمی نیز استفاده بیش از اندازه ازغذاهای حاضری می‌تواند تاثیرات بدی را به عمل بیاورد .

 

کیفیت بهداشتی غذاهای بیرون :

 

آموزش راه های درست پخت و پز غذا و اثرات استفاده از غذاهای خانگی در طول زندگی آینده فرزندان هم در خانواده و همچنین در مدرسه و محل آموزش باید همانند یک امر مهم شناخته شود ، زیرا که طبخ غذا در منزل و فرهنگ صرف وعده غذایی در محیط خانواده ، به درست شدن سلامتی جسمی بهتر و بیشتر شدن طول عمر ، تاثیرات روحی و روانی قابل درکی را در زندگی افراد دارا است . بهداشت و سلامت مواد اولیه به کار برده شده موضوعی است که برای مصرف کننده پنهان است و اگر مواد اولیه ضرورت های موجود را دارا نباشند و از نظر شست و شو و کیفیت نگهداری در انبار دارای شرایط خوبی نباشند ، قطعا مشکلاتی همانند مسمومیت را برای مصرف کننده به دنبال خواهد داشت .


نتیجه گیری :


کیفیت مواد اولیه به کار برده شده ، قطعا به علت دلیل های اقتصادی ، سطح پایینی را دارا هستند و ارزش غذایی وعده استفاده شده را پایین می‌آورند و امکان دارد در طولانی مدت سبب پیش آمدن بیماری‌ های مزمن شود . برای مثال روغن‌های مصرفی در تهیه غذاهای بیرون ، بیشتر از گونه جامد است . در حال حاضر در دنیای امروز استفاده از روغن‌ های مایع در خانه ها در حال بیشتر شدن است و خانواده‌ها خیلی کم تحت تاثیر تاثیرات روغن‌ های جامد خراب قرار می‌گیرند . همینطور در بعضی از مکان های تهیه غذا از یک روغن به صورت متعدد استفاده می نمایند که نتیجه آن چیزی به غیر از زیاد شدن خطر مبتلا به بیماری‌های گوناگون همانند سرطان نمی باشد .